Citát Měsíce:
KRŮTA PO PLZEŇSKU NA PIVĚ 01.02.2002 00:00 | Hardik | recepty
Nejen podle Heleny a Jiřího Růžičkových použijte pivo plzeňské, ale takové, kterému dáváme sami přednost a vyzkoušejte krůtí maso trochu jinak.
Ingredience:
krůtí maso bez kosti / asi tak 1 kg
cibule / 2 větší
tuk, olej na smažení
strouhanka / 2 lžíce
pivo ležák dle chuti / 1 láhev
rozinky / 2 lžíce
pepř a sůl / dle chuti
V tlakovém hrnci rozpálíme tuk a osmahneme do zlatova drobně nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme krůtí maso, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a hlavně zalijeme celým pivem. V uzavřeném hrnci dusíme cirka 30 minut. Do vzniklé šťávy přisypeme 2 lžíce strouhanky a rozinky namočené předem v pivu. Ještě chvíli povaříme, a pak už jen podáváme nejlépe s vařenými bramborami.
Diskuse
|
|
|
|
Pokud chtete být informováni o nových článcích na Zdeně a pivo zadejte zde svoji emailovou adresu
|